MUĞLA / SEYDİKEMER - Kumluova Prof.Dr. Ayhan Önder Ortaokulu

KUMLUOVA PROF. DR. AYHAN ÖNDER ORTAOKULU

A-OKULUN TARİHÇESİ

Okuma, yazma eskiden köyün medresesinde ve camisinde köy halkı tarafından ücretli tutulan mahalli hocalr tarafından Arap harfleriyle öğretilirdi. Cumhuriyetin ilanından sonra bu şekildeki öğretime son verilmiştir. 1945 yılına kadar köyde eğitim görmek isteyen kişiler Eşen´e o zamanki adıyla Kestep´e ya da Kalkan ´a gidiyorlardı.

1941 yılında köyümüzün cami mahallesinde okul temeli atılmış ve 5-6 yıl sonra tamamlanabilmiştir. 1945 yılında köyümüzün Aksu köy Enstitüsünden mezun Halit ÖLMEZ öğretmen olarak tayin edilmiştir. Bu tarihte okulun eksikleri olduğu için öğrenciler camide eğitim görmüşler;1945 yılında ancak okulda eğitim ve öğretime geçilmiştir. Uzun yıllar bu şekilde devam edilirken Muhtarımız rahmetli Abdullah Arıkan zamnında ve onun gayretiyle temeli atılmış bu arada köyümüz belde olmuştur. (1988) Mevcut ookulumuzn ikinci katı Belediye Başkanımız Sayın Ramazan Kaynak tarafından tamamlanmıştır.

Beldemizin geçim kaynağı seracılık olması nedeniyle seralarda çalışmak üzere çevre köylerden, ilçelerden ve bütün illerimizden beldemize göç olmaktadır. Bu nedenle her geçen gün okulumuzun öğrenci sayısı hızla artmaktadır. Kumluova Belediye Başkanlığı öncülüğünde beldemize yeni okul yapmak için çalışma başlatıldı ve 2008 yılında yeni okulumuzun temeli atıldı. Okulumuzun yerinin hazırlanması ve binanın kaba inşaatını Kumluova Belediyesi yaptırdı. Geri kaln kısmını ise hayırsever hocamız, Prof. Dr. Ayhan ÖNDER tamamlamıştır. Okulumuzun adı hocamızın adı verilerek Kumluova Prof. Dr. Ayhan ÖNDER İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. Öğrencilerimiz 2009/2010 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde yeni okulumuzda başlamıştır.

Okulumuzda ; 12 derslik, 2 idare odası, 1 öğretmenler odası, 1 fen ve teknoloji laboratuarı, 1 bilgisayar odası,1 hizmetli odası ile bir kütüphane bulunmaktadır. Kütüphanemizi zenginleştirme çalışmalarımız sürmektedir. Basketbol ve voleybol sahamız mevcuttur, futbol için oyun alanımızın elverişli olduğu söylenemez. Ayrıca her sınıfımıza Belediye Başkanımız ve öğrenci velilerimizin katkılarıyla klima alınmıştır. Ancak okul bahçemizin dar olması, kalabalık öğrencilerimiz için yeterli oyun alanı imkanı tanımamaktadır.

Okumuz imkanları ölçüsünde ilçemizde yapılan sportif faaliyetlere katılmaktdır. 2003-2004 öğretim yılında küçükler futbol 4.sü 2006-2007´de Serbest gürei Muğla il birincisi, il ikincisi ve iki adet il üçüncülüğü vardır. Aynı yıl yıldız kız voleybol takımımızın ilçe ikinciliği başarıları vardır.2011-2012'de yıldız erkek futbol takımımız yarı finale kadar çıkmıştır. Okulumuz yıllık ortalama 70 ile 90 öğrenci mezun vermekle olup bu öğrencilerimizin yarıya yakını SBS sınavlarına girmekte ve bir üst öğrenime devam etmektedir..

Okulumuz 6287 sayılı İlköğretim ve eğitim kanunu ile bazı kurumlarda değişiklik yapılmasına dair kanun ile ilkokul ortaokul diye ayrılmıştır. 11 Nisan 2012 tarih ve 28261 sayılı resmi gazetede yayınlanarak Kumluova Pro. Dr. Ayhan ÖNDER Ortaokulu adının almıştır.

B- OKULUN ADININ TARİHÇESİ

Okulumuz, adını; yapımında büyük katkısı olan Hocamız Prof. Dr . Ayhan Önder'den almıştır.

C- OKULUN ÖZELLİKLERİ (Yatılı- Gündüzlü- Karma)

Gündüzlü eğitim verilmektedir.

Yayın: 21.02.2013 - Güncelleme: 14.10.2023 22:39 - Görüntülenme: 4304